Czas

  • 50 min.

Doskonałe małe kuleczki o orzeźwiającym smaku i cudownym zapachu mango. Trufle, bez cukru i nabiału, które doskonale nadają się na przekąskę do pracy czy szkoły. Wakacyjną porą zabierzcie je na wędrówkę w góry, do lasu, na szaleństwo rowerowe, czy leniwe wylegiwanie się na plaży.

Uwaga

  • inspirowałam się przepisem ze strony: kuchnia naturalna
  • można je kilka dni przechowywać w lodówce zamknięte w słoiku

Składniki

  • 100 g suszonego mango
  • 80g nerkowców lub migdałów
  • 100g wiórek kokosowych
  • sok z 2 małych pomarańczy
  • szczypta kardamonu lub trochę więcej
  • do obtoczenia: wiórki, siemię lniane

Sposób przygotowania

  1. Mango namaczam na pół godziny w soku z pomarańczy.
  2. Wszystkie składniki wkładam do kielicha maszyny miksującej i miksuję, aż będą dobrze rozdrobnione. Przygotowuję trufelki i obtaczam je w siemieniu lnianym i wiórkach.