Czas
- 30 min.
Kolejna pasta kanapkowa. Tym razem połączyłam białą fasolę z cieciorką. Uważam, że duet ten jest bardzo udany. Smak pasty podkręca dodatek kolendry, która jest jedną z najstarszych roślin używanych w ziołolecznictwie i w kuchni. Zawiera wapń, potas i sód oraz witaminy z grupy B i witaminę C. Te delikatne listki posiadają właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne.
Składniki
- 150 g fasoli
- 150 g cieciorki
- 3 duże jabłka
- 4 średnie cebule
- 2 łyżki majeranku
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek kolendry
- olej kokosowy do smażenia
- sól (ja używam himalajskiej)
- pieprz
Sposób przygotowania
- Fasolkę i cieciorkę zalewam na noc wodą (w osobnych miskach). Rano płuczę je dokładnie i gotuję tak długo, aż będą bardzo miękkie (w trakcie gotowania zmieniam wodę w garnku).
- Po ugotowaniu płuczę je dokładnie i ucieram w thermomiksie na gładką pastę.
- Jabłka kroję w drobną kostkę i smażę przez 2 minuty. Pod koniec smażenia dodaję majeranek.
- Cebulę kroję w kostkę i smażę, aż będzie miękka.
- Kolendrę myję bardzo dokładnie i kroję. Do utartych strączków dodaję: jabłka, cebulkę, kolendrę, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sól i pieprz do smaku i mieszam:)
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.