Czas
- 30 min.
Bardzo lubię pasty z pieczonych warzyw. Są łatwe i nie ma chyba osoby, która nie poradziłaby sobie z ich przygotowaniem. Wystarczy upiec połowę kalafiora, umytego i podzielonego na różyczki (180C przez 30 minut) , 2 cebule obrane i przekrojone na pół, oraz kilka ząbków czosnku. Po wystudzeniu warzywa miksujemy na gładką pastę dodając odrobinę dobrej oliwy oraz sól i pieprz. Na kanapce posypujemy szczypiorkiem lub natką. Do kalafiorowej pasty dobrym dodatkiem jest papryka oraz ogórek kiszony.

Edyta
Powiązane artykuły
Zupa ziemniaczana z komosą ryżową i czerwoną soczewicą
Koktajl orzechowo-czekoladowy
1 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Świetny pomysł! :) jutro na pewno zrobię..