Czas
- 30 min.
Ciasteczka migdałowe, które znalazłam TUTAJ natchnęły mnie do zrobienia własnej wersji. Bardzo lubię połączenie mąki migdałowej z orzechami laskowymi. Ciastka mają wtedy idealny smak.

Składniki
- 150 g migdałów
- 150 g orzechów laskowych
- 2 łyżki ksylitolu (lub takiego słodu jakiego używacie)
- 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju kokosowego
- po pół kubka: daktyli, rodzynek, goji, orzechów włoskich, nerkowców
Sposób przygotowania
- Migdały, orzechy i ksylitol mielę razem na mąkę w thermomiksie. Przesypuję do miski i dodaję proszek do pieczenia, 3 łyżki oleju kokosowego.
- Daktyle kroję w plasterki, orzechy siekam. Wszystkie bakalie dosypuję do miski z resztą składników i krótko wyrabiam ręką.
- Formuję kulki i układam je na blaszce wyłożonej pergaminem, a potem spłaszczam ręką ( tak, aby wyglądały jak ciasteczka). Piekę w 180C przez 10 minut. Wasz czas pieczenia może się różnić od mojego. Powinny być lekko zrumienione. Wyszło mi 20 niewielkich ciasteczek.

Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Nutella z awokado i karobu
Edyta,
2014-03-28
1 min czytania
Pudding z chia – kokos i truskawka z wanilią
Edyta,
2016-05-11
2 min czytania
Krakers z resztek – kuchnia zero waste
Edyta,
2020-05-18
2 min czytania
Sushi z czarnego ryżu i szparagów
Edyta,
2017-05-09
3 min czytania
4 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
czy można te ciasteczka upiec bez proszku
czy można te ciasteczka upiec bez proszku
czy można te ciasteczka upiec bez proszku
Można je zrobić bez proszku do pieczenia. Będę bardziej płaskie.