Czas
- 30 min.
Mieszkam chwilowo we Włoszech. Chwila ta niestety nie będzie trwała tak długo, jakbym tego chciała.
Staram się jeść wszystko, na co tutaj akurat jest sezon: melony, morele, zielony groszek i kwiaty cukinii. Na pierwszy raz zdecydowałam się przygotować wersję najprostszą. Kwiaty z patelni w panierce, choć nie pamiętam już kiedy panierka gościła na naszym stole.
Kwiaty są przepiękne i bardzo chętnie ustawiłabym je w wazonie. Jeśli macie w ogrodzie warzywnym takie kwiaty, to zdecydowanie warto zerwać kilka i przyrządzić z nich coś pysznego.




Składniki
- 8 kwiatów cukinii
- mleko roślinne kilka łyżek
- bułka tarta pełnoziarnista
- sól
- oregano
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania
- Kwiaty dokładnie umyłam i osuszyłam papierowym ręcznikiem.
- Mleko wymieszałam z solą i oregano (do smaku).
- Każdy kwiat dokładnie obtoczyłam w mleku i bułce.
- Usmażyłam na oleju kokosowym i odsączyłam dokładnie z tłuszczu na ręczniku papierowym. Kwiaty smażą się bardzo szybko. SĄ PYSZNE!!!
Edyta
Powiązane artykuły
Ciastka owsiane
Lody z czereśni, mango, banana i mięty
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez mąki
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.