Czas
- 15 min + pieczenie 1 godz.
BABKA ZIEMNIACZANA – prosty smak, taki jaki ma być…
Ziemniaki…
Cebula…
Tarka…
Sól, pieprz…



Składniki
- 1,5 kg ziemniaków
- 2 duże cebule
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki orkiszowej z pełnego przemiału
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek do wysmarowania blaszki
Sposób przygotowania
- Ziemniaki myję i obieram. Ścieram je na tarce, potem ścieram cebulę. Masę doprawiam solą i pieprzem, dosypuję mąkę, jajka i mieszam dokładnie.
- Niedużą blaszkę smaruję oliwą i wykładam masę ziemniaczaną. Piekę w 180C przez godzinę (aż wierzch będzie rumiany).
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Ciasto marchewkowe z jabłkami i karobem
Edyta,
2020-03-22
3 min czytania
Ciasto owsiane
Edyta,
2017-04-07
1 min czytania
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez mąki
Edyta,
2017-06-22
2 min czytania
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.