Czas
- 15 min.
Nareszcie półki w moim warzywniaku uginają się od zielonych ogórków ( i nie tylko). Moje dzieci je uwielbiają, dlatego zjadamy je kilogramami, nastawiamy na małosolne, kisimy, a czasem przygotowujemy smażone zielone…ogórki (nie, nie pomidory, nie tym razem). Nie wiem, czy wiecie, że ogórki alkalizują nasz organizm, czyli przywracają równowagę pomiędzy kwasem a zasadą. Brak tej równowagi często otwiera drzwi dla różnego rodzaju chorób i powoduje chaos w naszym organizmie. Zachęcam do jedzenia jak największej ilości produktów, które będą nas wspomagały w utrzymaniu tej najważniejszej równowagi w naszym ciele: równowagi kwasowo zasadowej.


Składniki
- 1,5 kg zielonych ogórków gruntowych
- 1 pęczek kopru
- olej kokosowy
- sól
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
- Ogórki obieram ze skórki, myję dokładnie i kroję wzdłuż na cztery części. Koper myję i siekam.
- Rozpuszczam na rozgrzanej patelni łyżkę oleju i smażę ogórki 5 minut mieszając i delikatnie soląc. Jak są już miękkie dodaję koper, smażę jeszcze chwilkę i wykładam na talerz. Doprawiam świeżo mielonym pieprzem:). Smacznego.
Edyta
Powiązane artykuły
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.