Czas
- 30 min.
Malutkie kuleczki, które możecie przygotować z każdego rodzaju orzechów i suszonych owoców. Te, które przygotowaliśmy dzisiaj są mocno czekoladowe i bardzo delikatne, dzięki dodatkowi zmielonego siemienia lnianego. Koniecznie zaproście dzieci do wspólnego lepienia, to fajna zabawa dla całej rodzinki!

Składniki
- 1,5 szklanki nerkowców
- 1 szklanka migdałów
- pół szklanki suszonej żurawiny
- pół szklanki pestek słonecznika
- 3 łyżki siemienia lnianego, złocistego – zmielonego
- 3/4 szklanki mleka roślinnego
- 3/4 szklanki kakao
- 1/3 szklanki syropu klonowego
- 1/3 łyżeczki soli himalajskiej
- wiórki kokosowe, lub sezam do obtoczenia trufli
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki miksuję na gładką masę.
- Wstawiam ją na 15 minut do lodówki, a potem formuję małe kulki i obtaczam w sezamie, lub w wiórkach kokosowych.
Powiązane artykuły
Brownie z malinami
Edyta,
2017-08-07
2 min czytania
Kulki mocy owsiano-orzechowe
Edyta,
2017-03-05
1 min czytania
Ciasteczka mocno orzechowe
Edyta,
2015-06-15
1 min czytania
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej
Edyta,
2016-02-01
2 min czytania
Pasztet warzywno-jaglany z chutneyem z mango
Edyta,
2017-12-11
2 min czytania
1 Comment
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Trochę zmodyfikowałam po swojemu… pycha, pomysł super!! Dzięki:)