Czas

  • 30 min.

Malutkie kuleczki, które możecie przygotować z każdego rodzaju orzechów i suszonych owoców. Te, które przygotowaliśmy dzisiaj są mocno czekoladowe i bardzo delikatne, dzięki dodatkowi zmielonego siemienia lnianego. Koniecznie zaproście dzieci do wspólnego lepienia, to fajna zabawa dla całej rodzinki!

Składniki

  • 1,5 szklanki nerkowców
  • 1 szklanka migdałów
  • pół szklanki suszonej żurawiny
  • pół szklanki pestek słonecznika
  • 3 łyżki siemienia lnianego, złocistego – zmielonego
  • 3/4 szklanki mleka roślinnego
  • 3/4 szklanki kakao
  • 1/3 szklanki syropu klonowego
  • 1/3 łyżeczki soli himalajskiej
  • wiórki kokosowe, lub sezam do obtoczenia trufli

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki miksuję na gładką masę.
  2. Wstawiam ją na 15 minut do lodówki, a potem formuję małe kulki i obtaczam w sezamie, lub w wiórkach kokosowych.