Czas

  • 30 min.

Zatrzymaj się na chwilę w kuchni, powoli otwórz lodówkę, wyjmij kiszone ogórki, cebulę, batata. Pokrój warzywa w kostkę, obierz czosnek. Nie spiesz się, gotujesz zupę dla tych których kochasz. Niech jej prosty smak powie im o tym, co najważniejsze.

Uwaga

  • zupa dla DOMINIKI:)
  • jeśli nie masz batata, weź marchewkę

Składniki

  • 4 średnie kiszone ogórki pokrojone w kostkę
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę
  • 1 mały batat pokrojony w kostkę
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry
  • 3 listki laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 2 szczypty kminku
  • czarny pieprz
  • mleko kokosowe
  • oliwa z oliwek
  • 1 litr wody

Sposób przygotowania

  1. Pokrojone warzywa podsmażam na oliwie, dodaję listki laurowe, ziele, kminek i smażę wszystko przez pięć minut.
  2. Zalewam wodą i gotuję 15 minut. Wyciągam listki laurowe i ziele angielskie, a zupkę miksuję.
  3. Podaję posypaną kminkiem i czarnym pieprzem z kromką domowego chleba, lub z kleksem z mleka kokosowego. Smacznego.