Czas
- 30 min.
Znajoma nie chciała mi wierzyć, że NAJLEPSZE placki można zrobić bez jajka. Jeśli lubicie placki ziemniaczane to koniecznie wypróbujcie tą wegańską recepturę. Mojej całej rodzince smakowały bardzo… Zjedzone w towarzystwie jarmużu, pomidorów i cebuli. Sałatkę skropiłam olejem z pestek dyni i to był strzał w dziesiątkę.
Uwaga
- inspirowałam się tym przepisem
Składniki
- 5 dużych ziemniaków
- 2 cebule
- 3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej z pełnego przemiału
- sól
- pieprz
- oregano
- majeranek
- tymianek
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania
- Ziemniaki i cebulę obieram i ścieram na tarce , na grubych oczkach. Dodaję mąkę, przyprawy oraz sól do smaku.
- Smażę cieniutkie placki. Im cieńsze , tym bardziej chrupiące. Smacznego:)
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.