Czas

  • 30 min.

Znajoma nie chciała mi wierzyć, że NAJLEPSZE placki można zrobić bez jajka. Jeśli lubicie placki ziemniaczane to koniecznie wypróbujcie tą wegańską recepturę. Mojej całej rodzince smakowały bardzo… Zjedzone w towarzystwie jarmużu, pomidorów i cebuli. Sałatkę skropiłam olejem z pestek dyni i to był strzał w dziesiątkę.

Uwaga

  • inspirowałam się  tym  przepisem

Składniki

  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej z pełnego przemiału
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • majeranek
  • tymianek
  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki i cebulę obieram i ścieram na tarce , na grubych oczkach. Dodaję mąkę, przyprawy oraz sól do smaku.
  2. Smażę cieniutkie placki. Im cieńsze , tym bardziej chrupiące. Smacznego:)