Czas
- 10 min.
Nutella – bardzo prosta. Wykonanie jej zajmie WAM dosłownie kilka minut. Bazą jest AWOKADO, które zaliczane jest przez wielu do grupy SUPERFOOD, czyli do pokarmu, który jest niezwykle zdrowy. Awokado zawiera witaminę B6 oraz kwas foliowy, dlatego jest doskonałym pokarmem dla kobiet w ciąży. Zawiera także antybiotyki roślinne i substancje o działaniu antybakteryjnym.

Uwaga
- przepis dostałam od Ani i Adama
Składniki
- 2 awokado ( miękkie)
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżka karobu lub kakao
- orzechy do posypania (jeśli podajemy nutellę jako deser)
Sposób przygotowania
- Awokado myjemy, kroimy na pół i wykładamy do thermomiksa/blendera. Dodajemy syrop klonowy i karob (albo kakao).
- Miksujemy wszystko dokładnie, kilkakrotnie zeskrobując łopatką ze ścianek blendera. Masa powinna być aksamitnie gładka. Przygotowuję z niej desery, używam też jako nadzienie do tart ( przepis znajdzie się na blogu w poniedziałek) oraz jako smarowidło na kanapki.
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Krakersy zmieniające życie
Edyta,
2015-01-02
2 min czytania
5 pomysłów na szparagi
Edyta,
2017-06-04
5 min czytania
Curry z ziemniaków i szpinaku
Edyta,
2016-05-15
2 min czytania
3 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Z daktyli już znam, i lubię, ale awokado? Muszę koniecznie wypróbować.
Jest bardzo dobra, ma kremową konsystencję, dlatego można użyć jej do przekładania ciast i jako farsz do naleśników.
Mniam!