Czas
- 10 min.
Kolejna pasta kanapkowa z natką pietruszki w roli głównej. Tym razem wystąpi w towarzystwie migdałów i orzechów piniowych. Jest bardzo aksamitna i doskonale smakuje.


Składniki
- 2 pęczki natki pietruszki
- pół kubka migdałów
- 1/4 kubka orzechów piniowych
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/4 kubka oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Migdały wieczorem zalewam wrzątkiem. Rano obieram ze skórki. Natkę myję i dokładnie osuszam.
- Wkładam natkę do thermomiksa/blendera, dodaję migdały, orzeszki piniowe, sok z cytryny, oliwę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Ucieram wszystko dosyć dokładnie, ale nie na zupełną papkę.
- Używam jej także jako pesto.
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Gotowane batony z płatków owsianych
Edyta,
2016-10-06
2 min czytania
Zielony budyń z chlorellą
Edyta,
2016-04-11
2 min czytania
1 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Mmmm, to musi być smakowite :)