Czas
- 20 min.
Krok za krokiem przestawiam się na surowe słodkości. Skrywają one w sobie niesamowitą moc, ponieważ wszystkie składniki użyte do ich przygotowania pozostają w swoim naturalnym stanie i w trakcie obróbki nie tracą nic ze swoich wartości. I o to właśnie chodzi, aby nasze posiłki były dla nas wartościowym paliwem, które zaspokoi nie tylko chęć na coś słodkiego, ale dostarczy naszemu organizmowi ogromną dawkę enzymów trawiennych, witamin i minerałów. Na blogu pod etykietą surowe słodycze znajdziecie już kilka pysznych i wartościowych receptur.

Do przygotowania trufli pełnych mocy użyłam superżywności, o której więcej już wkrótce będziecie mogli poczytać na tej stronie. Co jakiś czas chcę przedstawiać wam superbohaterów z naszych sklepowych półek. Naprawdę warto poznać ich bliżej. Zjadając superpokarmy dostarczamy organizmowi dużą ilość enzymów i dzięki temu nasze trawienie przebiega optymalnie. Zapraszam serdecznie na warsztaty do Wrocławia, na których w kameralnej grupie będziemy wspólnie tworzyć zdrowe słodkości. Odbędą się one 16 kwietnia, potrwają 5 godzin (od 10:00 do 15:00). Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt: skorupska.edyta@wp.pl

Składniki
- 200g nerkowców
- 100g suszonych śliwek
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 30g sezamu niełuskanego
- 3 łyżki karobu
- 1 łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z jednej laski wanilii
- 1 średni banan
- karob i niełuskany sezam do obtoczenia trufelków
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki na trufle wkładam do kielicha maszyny miksującej. Blenduję na niezbyt jednolitą masę, którą mieszam kilkakrotnie podczas miksowania.
- Formuję kulki dowolnej wielkości i obtaczam je w karobie, albo sezamie. Przechowuję w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiku przez kilka dni.
Edyta
Powiązane artykuły
Ciasteczka z fasoli adzuki
Baton raw z żurawiny, pekanów i kardamonu
3 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Niezłe. Dziecięca czereda pochłonęła wszystkie na raz.
Takie trufelki to lubie i moge jesc bez konca. Obawiam sie tylko,czy moj blender sobie poradzi;-). Przepis genialny!.
Maria zmiksuj wszystkie skladniki osobno i na koncu polacz. Pozdrawiam serdecznie.