Czas
- 10 min + pieczenie 20 min.
Pyszne ciastka – do ich zrobienia możecie użyć wiórek kokosowych, albo wytłoczyn z wiórek po wyciskaniu mleka. Doskonale też sprawdzi się mąka kokosowa. Jeśli chcecie, aby ciastka były bez glutenu to dodajcie płatki z symbolem przekreślonego kłosa na opakowaniu.
Na wierzchu można położyć migdał, albo jakiś ulubiony orzech. Doskonale też sprawdzi się mały kleksik ulubionej marmolady, najlepiej domowej roboty. Ciastka doskonale sprawdzą się w śniadaniówce jako przekąska.

Uwaga
- wychodzi 20 ciasteczek
- jeśli chcesz, aby ciastka były bezglutenowe użyj płatków owsianych z symbolem przekreślone kłosa na opakowaniu
- do ozdobienia ciastek można użyć migdałów lub orzechów
Składniki
- 100 g wiórek kokosowych
- 130 g migdałów
- 50 g płatków owsianych
- 50 g mąki gryczanej
- 2 banany
- 40 ml słodu daktylowego
- szczypta różowej soli himalajskiej
Sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzewam do 180C, a blachę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia.
- Wszystkie składniki miksuje na gładką masę. Układam 20 kulek wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczam je ręką na niewielkie ciasteczka. Każde ozdabiam migdałem lub orzechem.
- Piekę 20-25 minut – studzę na kratce.
- Ciastka można przechowywać w szklanym słoiku przez 7 dni.
Powiązane artykuły
Babeczki czekoladowe z tahiną
Edyta,
2020-05-25
2 min czytania
Tempeh i kiszona kapusta
Edyta,
2015-02-16
2 min czytania
Twarożek z nerkowców
Edyta,
2020-04-27
2 min czytania
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.