Czas
- 10 min.
Kulki owsiano-orzechowe to jedne z naszych ulubionych słodyczy, dlatego powstaje wiele nowych wersji przepisu, a te najlepsze (czytaj takie, które każde moje dziecko zjadło bez marudzenia) lądują na blogu.
Dzisiejsza receptura jest ekspresowa – wkładasz wszystkie składniki do kielicha maszyny miksującej i za chwilkę lepisz 35 malutkich kuleczek, takich w sam raz na jeden kęs.Uwielbiam takie słodycze, których skład to dosłownie 3-4 produkty (noo… nie licząc soli i cynamonu). Jeśli macie ochotę i lubicie to możecie obtoczyć je w posiekanych orzechach, kakao, karobie, albo w wiórkach kokosowych.
Inne przepisy na pyszne kulki znajdziecie tutaj:
Uwaga
- otrzymacie 35 małych kuleczek (takich na jeden kęs)
Składniki
- 10 świeżych daktyli (nie zapomnij wyjąc z nich pestek)
- 5 kopiastych łyżek ulubionego masła orzechowego (takiego bez oleju palmowego – najlepiej hand made)
- 4 łyżki płatków owsianych (jeśli jesteś na diecie bez glutenu to koniecznie użyj tych certyfikowanych z symbolem przekreślonego kłosa na opakowaniu)
szczypta soli - 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki oleju kokosowego (koniecznie tłoczonego na zimno)
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki wkładam do kielicha maszyny miksującej i blenduję, aż wszystkie składniki się połączą.
Edyta
Powiązane artykuły
2 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Kulki genialne. Bardzo nam smakowaly. Przepis do powtorzenia :-).
Super ❤☺