Zielone koktajle to temat, który pojawia się na blogu bez względu na to czy jest wiosna, lato, jesień czy zima.

Zieleni się tutaj bardzo często.

Jestem przekonana, że jeden koktajlowy dzień w tygodniu przyniesie wam dużo dobrego.
Tęsknię już za wiosną i latem, dlatego że właśnie wtedy mogę szaleć i tworzyć nowe zielone receptury. Wiem, że lubicie zielone poniedziałki i czekacie na nie.

Zanim zaczniesz miksować koniecznie przeczytaj 15 wskazówek na temat zielonych koktajli.

Dzisiejsza receptura jest bardzo prosta i smaczna – a przecież właśnie o to chodzi, aby to co jemy smakowało. Najlepiej jeśli cała rodzina je/pije te same produkty i potrawy. Często jest to duże ułatwienie dla mamy, która spędza w kuchni dość dużo czasu. Warto uczyć nasze dzieci, że zielone rośliny są bardzo zdrowe i pyszne. Wprowadzać je do ich menu listek po listku… bo od małych kroczków wszystko się zaczyna.

Do swojego koktajlu możesz dodać chlorellę, która:

  • oczyści twój organizm z kadmu, ołowiu i rtęci
  • pomoże uzupełnić kwas foliowy, żelazo i witaminę B12
  • chlorella to wysoka zawartość białka, chlorofilu, witamin z grupy B, luteiny i innych niezbędnych witamin i minerałów

Jeśli chcesz kupić chlorellę najlepszej jakości to zaloguj się do sklepu internetowego poprzez podany link. Po zalogowaniu możesz robić zakupy z 20% zniżką. Nie warto przepłacać.

Koktajl "Jarmużowy szał"

  • 1/2 szklanki jarmużu (bez łodyżek)
  • 1-2 laski selera naciowego
  • 2 gruszki razem ze skórką
  • 2 słodkie jabłka razem ze skórką
  • 1/2 awokado
  • 5 daktyli (takich eko)
  • 1 płaska łyżeczka siemienia lnianego, albo chia
  • woda – tyle, aby koktajl miał dla ciebie odpowiednią gęstość

Wszystkie składniki na koktajl wkładam do kielicha maszyny miksującej i blenduję na bardzo gładki koktajl. Smacznego:)