Czas
- 30 min.
Szybki przepis na kotleciki z resztek. Pomysł przyszedł mi do głowy gdy sprzątałam po obiedzie, a w garnku zobaczyłam resztki ziemniaczanego puree. Dogotowałam dwa jajka i dosłownie w 5 minut powstały pyszne, chrupiące kotleciki.
Smakowały całej rodzinie bez wyjątku. Wspaniale smakują z surówką colesław z białej kapusty.
Świetnie sprawdzą się w lunch boxie i na różnych aktywnych wyprawach. Są bezglutenowe.
Uwagi
- najlepiej zrobić kotleciki z 2 porcji produktów
- podajemy je w towarzystwie warzyw
Składniki
- 1 szklanka puree ziemniaczanego
- 1 czerwona cebulka bardzo drobno pokrojona
- 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka czubrycy
- sól do smaku
- 1 łyżka mąki z ciecierzycy + trochę do obtoczenia kotlecików
- oliwa z oliwek do przesmażenia
Wszystkie składniki mieszam ręką. Formuję malutkie kotleciki i smażę z każdej strony na złoto.
Edyta
Powiązane artykuły
Karobowiec Uli
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez mąki
Ciasto karobowo-bananowe
Kulki mocy owsiano-orzechowe
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.