Czas
- 15 min + pieczenie 30 min.
Rewelacyjne bezglutenowe muffinki z czerwonej fasoli. Smakują dużym i małym łasuchom. Robi się je bardzo szybko i przez dwa dni są mięciutkie. Doskonałe na majówkę:).
Uwaga
- przepis znaleziony na stronie: zdrowe odżywianie
- u mnie przerobiony na 12 muffinek
Składniki
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 50 g suszonych daktyli
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 dojrzałe banany
- 4 łyżki kakao
- 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego, zalanego wodą i odstawionego na 10 minut, aby napęczniało
- 1 łyżeczka sody lub bezglutenowego proszku do pieczenia
Sposób przygotowania
- Fasolę płuczę dokładnie na sicie, a czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Następnie fasolę ,banany i daktyle miksuję bardzo dokładnie, tak aby masa była jednolita. Do masy dodaję kakao, rozpuszczoną czekoladę, siemię oraz proszek lub sodę.
- Przekładam do foremek na muffinki i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C. Czas pieczenia to 30 minut.
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Rozgrzewająca owsianka ze śliwką i gruszką
Edyta,
2017-09-21
2 min czytania
Tarteletki z musem z masła orzechowego
Edyta,
2015-08-31
1 min czytania
Szarlotka bezglutenowa
Edyta,
2015-08-20
2 min czytania
Batony owsiane
Edyta,
2014-08-13
2 min czytania
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.