Czas
- 20 min.
Kapusta chińska – ma gładziutkie liście i grube łodygi. Prezentuje się przepięknie ze swoimi ciemnozielonymi listkami. Przyniosłam ją dzisiaj z targu i postanowiłam udusić z cebulką i czosnkiem. Pomysł jak się okazało był doskonały, bo smakowała wybornie.
Składniki
- 1 kapusta chińska
- 2 średnie cebulki
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- odrobina oleju kokosowego
Sposób przygotowania
- Kapustę umyłam dokładnie i osuszyłam. Pokroiłam na spore kawałki.
- Cebulkę pokroiłam w piórka, a czosnek w plasterki.
- Najpierw zeszkliłam cebulkę i czosnek na oleju kokosowym. Na koniec dodałam kapustę chińską. Całość dusiłam krótką chwilkę na dużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawiłam solą i pieprzem. Wyszła przepyszna :)
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.