Czas

  • 20 min.

Kapusta chińska – ma gładziutkie liście i grube łodygi. Prezentuje się przepięknie ze swoimi ciemnozielonymi listkami. Przyniosłam ją dzisiaj z targu i postanowiłam udusić z cebulką i czosnkiem. Pomysł jak się okazało był doskonały, bo smakowała wybornie.

Składniki

  • 1 kapusta chińska
  • 2 średnie cebulki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • odrobina oleju kokosowego

Sposób przygotowania

  1. Kapustę umyłam dokładnie i osuszyłam. Pokroiłam na spore kawałki.
  2. Cebulkę pokroiłam w piórka, a czosnek w plasterki.
  3. Najpierw zeszkliłam cebulkę i czosnek na oleju kokosowym. Na koniec dodałam kapustę chińską. Całość dusiłam krótką chwilkę na dużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawiłam solą i pieprzem. Wyszła przepyszna :)