Czas
- 20 min.
Kapusta chińska – ma gładziutkie liście i grube łodygi. Prezentuje się przepięknie ze swoimi ciemnozielonymi listkami. Przyniosłam ją dzisiaj z targu i postanowiłam udusić z cebulką i czosnkiem. Pomysł jak się okazało był doskonały, bo smakowała wybornie.


Składniki
- 1 kapusta chińska
- 2 średnie cebulki
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- odrobina oleju kokosowego
Sposób przygotowania
- Kapustę umyłam dokładnie i osuszyłam. Pokroiłam na spore kawałki.
- Cebulkę pokroiłam w piórka, a czosnek w plasterki.
- Najpierw zeszkliłam cebulkę i czosnek na oleju kokosowym. Na koniec dodałam kapustę chińską. Całość dusiłam krótką chwilkę na dużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawiłam solą i pieprzem. Wyszła przepyszna :)
Powiązane artykuły
Pasta z suszonych pomidorów, czarnych oliwek i żurawiny
Edyta,
2016-02-26
1 min czytania
Brownie z cukinii
Edyta,
2015-04-15
2 min czytania
Ciasto z cukinii
Edyta,
2016-01-11
2 min czytania
Szarlotka z pieczonymi śliwkami
Edyta,
2015-10-12
3 min czytania
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.