Czas
- 30 min.
Placki jaglane – ich receptura jest bardzo prosta. Jeśli została Wam jeszcze jaglanka ze śniadania to koniecznie wykorzystajcie ją do przygotowania tych placków.
Składniki
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 duży banan zmiksowany
- 1 jajko
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 3 łyżki mąki gryczanej
- mleko roślinne (taka ilość, aby placki uzyskały konsystencję gęstej śmietany)
- sól
- pieprz
- oregano
- olej kokosowy ( u mnie bezzapachowy) do smażenia
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki oprócz przypraw miksuję, ale nie na bardzo gładką masę.
- Dodaję przyprawy i sól i smażę placki.
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Ciasto jabłkowo-gruszkowe
Edyta,
2017-10-03
3 min czytania
Placki z pieczonych buraków i kaszy jaglanej
Edyta,
2014-06-01
1 min czytania
Chipsy z batatów z kremowym awokado
Edyta,
2016-03-09
2 min czytania
2 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Rewelacyjne tez na słodko!!!!!!
Iwonka cieszę się że Wam smakują. W jaglance jest moc!