Czas
- 30 min.
Placki jaglane – ich receptura jest bardzo prosta. Jeśli została Wam jeszcze jaglanka ze śniadania to koniecznie wykorzystajcie ją do przygotowania tych placków.

Składniki
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 duży banan zmiksowany
- 1 jajko
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 3 łyżki mąki gryczanej
- mleko roślinne (taka ilość, aby placki uzyskały konsystencję gęstej śmietany)
- sól
- pieprz
- oregano
- olej kokosowy ( u mnie bezzapachowy) do smażenia
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki oprócz przypraw miksuję, ale nie na bardzo gładką masę.
- Dodaję przyprawy i sól i smażę placki.

Powiązane artykuły
Ciasteczka z fasoli adzuki
Edyta,
2015-01-05
2 min czytania
Baton raw z żurawiny, pekanów i kardamonu
Edyta,
2017-04-21
2 min czytania
Ciastka i śliwka w czekoladzie
Edyta,
2016-08-03
2 min czytania
2 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Rewelacyjne tez na słodko!!!!!!
Iwonka cieszę się że Wam smakują. W jaglance jest moc!