Czas
- 10 min.
Zapraszam na ostatni w tym roku zielony poniedziałek. Dni i noce są już coraz chłodniejsze, dlatego już wkrótce zagoszczą na blogu zupy, pasztety warzywne i inne dania, które będą nas rozgrzewały. Dzisiaj w ramach pożegnania lata chciałabym podać przepis na koktajl-deser, który przygotowuję czasami gdy mam ochotę na coś słodkiego. Koktajl ten dzięki dodatkowi nerkowców (lub migdałów bez skórki) i mrożonych bananów ma bardzo kremową konsystencję. Smakuje każdemu, bez wyjątku.
Składniki
- 2 małe banany pokrojone w plastry i zamrożone
- 1 duża garść szpinaku
- 500ml mleka roślinnego z wanilią
- 1/2 kubka nerkowców lub migdałów namoczonych przez dwie godziny w letniej wodzie, z migdałów po moczeniu ściągam skórkę
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i na wysokich obrotach miksuję przez 2 minuty.
Edyta
Powiązane artykuły
Chrupiące batony raw z płatkami owsianymi
Koktajl orzechowo-czekoladowy
2 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Super, Na pewno wypróbuję bo bardzo lubię koktajle, z moją rodzinką często robimy.
Cieszę się i myślę, że będzie smakował. To taki trochę koktajlo deser – jest gęsty i bardzo pożywny. Pozdrawiam ciepło.