Czas
- 15 min.
Ugotowałam cieciorkę. Miałam zrobić hummus, ale…mięta tak pięknie pachniała na parapecie, że postanowiłam użyć jej do stworzenia nowej pasty, która będzie u nas godnym zamiennikiem tego: hummusu.
Składniki
- 1 i pół kubka ugotowanej cieciorki
- pół kubka suszonych pomidorów lekko odsączonych z oliwy
- kilka listków mięty (ja dałam 10)
- 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- czarny pieprz
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki wkładam do maszyny miksującej i mielę na pastę. Podczas mielenia kilkakrotnie mieszam. Na koniec solę i pieprzę do smaku.
- Jeżeli pasta jest za gęsta dolewam odrobinę oliwy z oliwek.
- Pasta jest pyszna i doskonale nadaje się jako nadzienie do naleśników.
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Pasta z groszku, bazylii i orzechów
Edyta,
2016-01-18
2 min czytania
Kisiel truskawkowy z kuzu
Edyta,
2014-06-23
1 min czytania
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.