Czas
- 30 min.
Bezglutenowe, pyszne placuszki bananowe. Dla dużych i małych łasuchów.

Składniki
- 2 banany
- korzeń macy 1 łyżka (można pominąć, zastępując go dodatkowo 1 łyżką mąki ryżowej)
- 2 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
- 1 jajko
- sezam 1 łyżeczka + odrobina do posypania
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania
- Banany rozgniatam widelcem.
- Dodaję resztę składników i mieszam dokładnie.
- Smażę małe placki.
- Na talerzu posypuję sezamem.
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Baton raw z żurawiny, pekanów i kardamonu
Edyta,
2017-04-21
2 min czytania
Koktajl orzechowo-czekoladowy
Edyta,
2017-04-02
1 min czytania
Tygryski orzechowo-jaglane
Edyta,
2016-02-29
2 min czytania
Pasta z groszku, bazylii i orzechów
Edyta,
2016-01-18
2 min czytania
Ciastka migdałowo-kokosowe
Edyta,
2016-06-14
1 min czytania
2 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Super są takie placuszki na śniadanie. Robiłam podobne ostatnio, ale zamiast mąki ryżowej dałam zmielone otręby.
Edi, napisz proszę co to takiego korzeń macy, bo jeszcze nie znam tego wynalazku ;)
Kasiu jest to roślinka , którą rośnie w Peru i Boliwii, wysoko w górach. Społeczności andyjskie bardzo ją cenią (traktują jako afrodyzjak:). Nazywana jest "peruwiańskim żeń-szeniem". Zawiera selen, wapń, magnez, żelazo, 19 aminokwasów i wiele innych składników odżywczych. Ja dodaję zawsze 1 łyżeczkę do placków i dosypuję ją do koktajli. Ma przyjemny słodki smak. Pozdrawiam:)