Czas
- 30 min.
Bezglutenowe, pyszne placuszki bananowe. Dla dużych i małych łasuchów.

Składniki
- 2 banany
- korzeń macy 1 łyżka (można pominąć, zastępując go dodatkowo 1 łyżką mąki ryżowej)
- 2 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
- 1 jajko
- sezam 1 łyżeczka + odrobina do posypania
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania
- Banany rozgniatam widelcem.
- Dodaję resztę składników i mieszam dokładnie.
- Smażę małe placki.
- Na talerzu posypuję sezamem.
Powiązane artykuły
Twarożek z nerkowców
Edyta,
2020-04-27
2 min czytania
Placki z cukinii, pora i kaszy jaglanej
Edyta,
2016-11-14
1 min czytania
Krakers z kaszy gryczanej niepalonej
Edyta,
2015-04-17
1 min czytania
2 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Super są takie placuszki na śniadanie. Robiłam podobne ostatnio, ale zamiast mąki ryżowej dałam zmielone otręby.
Edi, napisz proszę co to takiego korzeń macy, bo jeszcze nie znam tego wynalazku ;)
Kasiu jest to roślinka , którą rośnie w Peru i Boliwii, wysoko w górach. Społeczności andyjskie bardzo ją cenią (traktują jako afrodyzjak:). Nazywana jest "peruwiańskim żeń-szeniem". Zawiera selen, wapń, magnez, żelazo, 19 aminokwasów i wiele innych składników odżywczych. Ja dodaję zawsze 1 łyżeczkę do placków i dosypuję ją do koktajli. Ma przyjemny słodki smak. Pozdrawiam:)