Czas

  • 40 min.

Jeżeli masz już usmażone te naleśniki i pastę z cieciorki w lodówce (np. tą z miętą, albo smalczyk z fasoli) to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś zrobiła pyszną kolację. Ciesz się przygotowywaniem posiłków i twórz swoje własne artystyczne talerze, niech zachęcają twoją rodzinę do tego, aby porzucić (na zawsze) śmieciowe, sklepowe gotowe dania. Przecież to, co TY zrobisz własnymi rękami jest pełne miłości i najlepiej odżywi ich ciała.

Jeśli masz ochotę na słodszą wersję naleśników, to wystarczy przygotować nutellę z awokado i karobu i zawinąć sushi naleśnikowe lub zrobić piękny naleśnikowy tort, który przyozdobisz orzechami.

Naleśniki smarujemy pastą z cieciorki lub nutellą czekoladową (w wersji dla łasuchów) i zwijamy ruloniki, które kroimy w paski i układamy na talerzu.