Czas
- 30 min.
Lepienie pierogów odbywa się w naszym domu niezmiernie rzadko, chociaż dzieci bardzo je lubią. To dobra zabawa w kuchni, można ugniatać ,wałkować, posypać się mąką i o to właśnie chodzi…
Zapraszam na pyszne pierogi nadziewane dynią i kolendrą, które smakowały także wszystkim dzieciom, i dzieciom sąsiadów, co rzadko się zdarza. Pomarańczowe nadzienie zazwyczaj je odstraszało, na szczęście nie tym razem!
Składniki - farsz
- 1 średniej wielkości dynia Hokkaido
- pół pęczku kolendry
- sól
- pieprz
- 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
- 2 ząbki czosnku
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
Sposób przygotowania
- Nagrzewam piekarnik do 180C.
- Dynię kroję na paski (razem ze skórką) i rozkładam na blaszce.
- Skrapiam delikatnie oliwą i piekę 30 minut.
- Po upieczeniu miksuję ją z przyprawami i czosnkiem na pastę.
- Kolendrę siekam i dodaję do dyni. Staram się, aby farsz był dobrze doprawiony.
Składniki - ciasto
- 2 szklanki mąki orkiszowej z pełnego przemiału
- szczyptę soli
- tyle ciepłej wody, ile przyjmie ciasto
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Czekoladowa tarta dyniowa
Edyta,
2016-08-28
2 min czytania
Pasztet z cieciorki, oliwek i suszonych pomidorów
Edyta,
2014-10-10
2 min czytania
Ciastka migdałowo-kokosowe
Edyta,
2016-06-14
1 min czytania
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.