Czas
- 10 min.
Victora Boutenko dzięki której pokochałam koktajle w książce: „Rewolucja zielonych koktajli” podaje listę roślin zielonych, które można znaleźć prawie na całym świecie i używać ich do miksowania.
Są to: rukola, nać buraka, kapusta bok choy, nać marchewki, seler, liście ogórka, endywia, liście goji, liście winogron, zielona sałata, jarmuż, roszponka, zielone części gorczycy, liście dyni, szpinak, nać pietruszki, młode źdźbła pszenicy.
Nie miksowałam jeszcze kilku z nich, ale mam na to ogromna ochotę. To tylko rośliny uprawne, a koktajle możemy przygotowywać też z dzikich roślin jadalnych, wodorostów, ziół i kiełków. Tak więc nie ma wymówek, bo jest co miksować!

Składniki
- 1/2 główki sałaty rzymskiej
- 1/2 awokado
- 1 łyzka siemienia lnianego
- 1/2 szklanki jagód lub borówek
- mango
- woda
Sposób przygotowania
Miksujemy sałatę i awokado z owocami i siemieniem lnianym na koniec uzupełniając wodą.
Edyta
Powiązane artykuły
Szarlotka (wersja 2)
Ciastka z cukinii i kaszy jaglanej
4 Comments
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?

Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.
Wygląda pysznie, pozdrawiam:)
I smakuje…bardzo:) do zobaczenia!
Wygląda obłędnie, a po składnikach już wiem, że będzie pyszne!:)
Miksuj, miksuj…jest pysznie i zielono!