Czas
- 30 min.
Pyszne ciasteczka z kaszy jaglanej, mąki kokosowej i migdałowej. Niezbyt słodkie, mocno wciągające. Jeśli zostanie Wam w garnku trochę kaszy jaglanej ze śniadania, to warto je zrobić. Przede wszystkim prezentują się bardzo dobrze i możecie przygotować je na Mikołajkowe prezenty. Są bardzo proste do wykonania. Dzieciaki też będą doskonale bawić się przy wygniataniu ciasta.
Składniki
- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/3 szklanki mąki kokosowej
- 1/2 szklanki mąki z migdałów (zmielone migdały)
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 1/2 szklanki niełuskanego sezamu
- 50g gorzkiej czekolady (rozpuszczonej)
- 1 kopiasta łyżka kakao
- 3 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego
Sposób przygotowania
- Nagrzewam piekarnik do 180C.
- Wszystkie składniki wkładam do miski i wygniatam ciasto. Jeśli jest zbyt luźne to dosypuję jeszcze trochę mąki kokosowej.
- Formuje wałek, który kroję na 5mm krążki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczam delikatnie dłonią. Piekę 20 minut. Smacznego!
Edyta
Nazywam się Edyta Skorupska i od 7 lat pomagam kobietom takim jak Ty z sukcesem zmieniać nawyki żywieniowe. Wiem, że profilaktyka, ruch i zmiana nawyków mogą ZDZIAŁAĆ CUDA.
Jestem psychodietetykiem, coachem zdrowia, dietetykiem TMC i instruktorem slow joggingu. Prowadzę we Wrocławiu sezonową szkołę gotowania. Ze swoimi klientkami spotykam się na sesjach on-line, organizuję warsztaty oraz inspirujące kobiece wyjazdy w góry i konferencje dla kobiet.
Wierzę w holistyczne podejście do zdrowia oraz w to, że masz w sobie siłę, aby wejść na ścieżkę zmiany bez względu na wiek i miejsce, w którym utknęłaś. Marzę o tym, aby kobiety zaczęły słuchać swojego ciała i spojrzały na siebie z troską oraz szacunkiem.
Powiązane artykuły
Pasztet z dyni, jarmużu i kaszy jaglanej
Edyta,
2014-10-27
2 min czytania
Muffinki z czerwonej fasoli
Edyta,
2014-04-30
1 min czytania
Papryka i cebula – przepis Gordona Ramsay’a
Edyta,
2015-06-22
1 min czytania
O CZYM CHCESZ PRZECZYTAĆ?
DOSTAJESZ JUŻ ODE MNIE LISTY Z PRZEPISAMI?
Zapisz się na mój newsletter, a wyślę Ci ebooka z przepisami na 7 pysznych, rozgrzewających zup.
Dziękuję!
Teraz sprawdź pocztę, żeby potwierdzić swój zapis.
Zależy mi na Twojej prywatności i będziesz zapisana dopiero kiedy klikniesz w przycisk w wiadomości, którą wysłałam.