Czas

  • 10 min + pieczenie 1 godz.

Szybka pieczeń z kaszy jaglanej, pestek dyni i słonecznika. Wystarczy te trzy składniki zmiksować z wodą, dodać ulubione przyprawy i gotowe. Mało pracy, dużo pysznego i zdrowego jedzenia!

Składniki

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka pestek dyni
  • 1 szklanka pestek słonecznika
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2,5 szklanki przegotowanej wody
  • 6 łyżek płatków jaglanych
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

  1. Nagrzewam piekarnik do 200C.
  2. Do kielicha blendera wkładam: kaszę jaglaną, pestki słonecznika, pestki dyni, cebulę i czosnek. Dolewam wodę i miksuje na gładką masę.
  3. Przyprawiam solą i pieprzem ziołowym. Przekładam do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypuję ziołami prowansalskimi. Piekę przez godzinę w 200C.